Human Capital voor advocatenkantoren

Wat?

De advocatuur is mensenwerk. Het belang van een goed team en goed functionerende medewerkers wordt door jou niet onderschat, maar hoe bereik je dat?

Je merkt dat er op personeelsgebied uitdagingen of belemmeringen zijn. In deze module staat daarom personeel centraal. Wij gebruiken liever de term ‘Human Capital’. Dit is een breed thema. In deze module wordt kantoorspecifiek gefocust op het deelgebied/de deelgebieden die beter moeten of kunnen. We maken hierbij onderscheid tussen de onderstaande deelgebieden. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. Er kunnen daarbij uiteraard ook andere personeelsgerelateerde uitdagingen zijn waar advies of ondersteuning bij gewenst is.

1. Werving & selectie

Met wat voor kandidaat moet het kantoor zich versterken? Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Werving en selectie van de beste kandidaten is niet eenvoudig, hoe pak je dat effectief aan?

  • Maatwerkadvies voor succesvolle werving en selectie.
  • Ondersteuning bij werving en selectie door middel van Basis-assessment of Maatwerk-assessment. 

2. Loopbaancoaching & realiseren van ontwikkelpotentieel

Zitten de medewerkers nog op hun plek? Hoe maak je dit bespreekbaar en wat doe je er vervolgens mee? Maar ook: in welke richting moeten onze medewerkers zich ontwikkelen om mee te kunnen in de toekomstplannen van kantoor?

  • Gesprekken en loopbaaninstrumenten brengen carrièrewensen en ontwikkelmogelijkheden in beeld.
  • Concrete plannen waarin op individueel niveau wensen met doelen worden gecombineerd.

3. Gedrag, groepsdynamiek en effectiviteit

Hoe zit mijn team in elkaar kijkend naar gedrag en communicatiestijlen? Waar zitten de talenten en voorkeuren in gedrag van de individuele collega’s? Wat zegt dat over het team? 

  • Individuele gedrags- en communicatieprofielen.
  • Inzicht in de sterke punten en valkuilen van gedrag en communicatie op individueel- en teamniveau. 
  • Effectievere inzet van persoonlijke stijlen en vertaling naar groepsdynamiek.
  • Verbetering van cliëntrelaties door verworven kennis.
  • Bij uitbreiding van het team worden de verkregen inzichten gebruikt voor het werven en selecteren van de beste kandidaat. 

Voor wie?

Advocatenkantoren die weten hoe belangrijk een goed team en goed functionerende medewerkers zijn en effectief talent willen aantrekken én behouden.  

Hoe?

Adviesgesprekken, interventie-sessies, workshops, (basis) assessments, testmodules (IQ, persoonlijkheid, gedrag en drijfveren), maatwerk-praktijksimulaties, competentiegerichte interviews en gebruik van loopbaaninstrumenten.

Sluit goed aan op module(s)